Neville: transferverbod voor clubs die lonen willen inhouden

13 april 2020, 16:00

Een opmerkelijk idee van Gary Neville: de voormalig profvoetballer vindt dat clubs die hun personeel (deels) niet meer betalen in deze coronacrisis, een transferverbond moeten krijgen. Dat zei hij naar aanleiding van het gerucht dat Manchester United liefst tweehonderd miljoen euro over heeft voor Harry Kane.

Dat vertelde hij tegenover Sky Sports. Hoewel Tottenham Hotspur hem niet zou willen verkopen, zou er wel degelijk interesse zijn, net als voor Dortmund-talent Jadon Sancho. Neville vindt het vreselijk dat er in deze tijd over dat soort bedragen wordt gesproken voor profvoetballers, zeker omdat veel clubs in financiële problemen dreigen te komen.

"Als ik de spelersvakbond zou zijn en ik weet dat Tottenham een salarisverlaging van dertig procent wil voor het personeel, zou ik het moeilijk vinden als ze vervolgens een grote transfer doen", zei de voormalig verdediger. Inmiddels trok Tottenham het verzoek voor staatsteun en het korten van personeel in, maar het idee van Neville is zo gek nog niet. In heel veel landen werd er gekort op het personeel en in het salarishuis om te overleven. Het idee om vervolgens een groot bedrag neer te tellen voor een voetballer, is misschien wel gek.

"Dat voelt niet juist. De Premier League-clubs kunnen de geruchten niet stoppen, maar waar rook is, is vuur", weet Neville uit ervaring. "Als ze daaraan een einde willen maken, moeten ze clubs die personeel korten een transferverbod geven, schep je wel duidelijkheid." Volgens Neville zou dat ook moeten gelden voor spelerslonen, omdat ze anders het geld kunnen gebruiken om aan hun contractuele verplichtingen te voldoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen