Ranieri opteert voor vijf wissels bij Serie A-hervatting

13 april 2020, 18:45

De Italiaanse voetbalbond heeft de hoop uitgesproken om dit Serie A-seizoen toch nog af te maken. Het plan is om begin mei de trainingen weer te hervatten en dan enkele weken later de competitieduels uit te spelen. Dat zal wel onder strikte voorwaarden gebeuren. Sampdoria-trainer Claudio Ranieri ziet dat er haken en ogen zitten aan het plan.

De ervaren Italiaanse trainer doet zijn verhaal op de radio. "De spelers zijn als de Formule 1, kunnen we ze tot het maximum drijven? Is een maand voorbereiding genoeg om drie duels in een week te kunnen spelen? Misschien is het een optie om vijf wissels te hanteren tijdens wedstrijden. Als we dat niet doen, vragen we direct weer het maximale van de spelers. Zeker voor spelers die het virus hebben gehad, wordt het dan zwaar."

Massimo Ferrero, voorzitter van de club, liet zich eerder al negatief uit over een Serie A-hervatting. Hij vindt dat er niet meer gespeeld moet worden. "De voorzitter heeft ons nooit verteld dat hij wil dat we stoppen", reageert Ranieri. "Hij denkt alleen aan de gezondheid van onze spelers. Hij wacht net als wij de beslissing van hogerhand af. Elke beslissing zal chaos brengen, over elke keuze zal er onrust komen."

Sampdoria staat zestiende in de Serie A en is nog allerminst zeker van lijfsbehoud.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen