Barcelona onderneemt juridische stappen tegen oud-vice-preses

13 april 2020, 21:39   Bijgewerkt: 13 april 2020, 21:47

Het rommelt achter de schermen bij FC Barcelona. Het Spaanse voetbalbolwerk kondigt maandagavond aan dat er juridische actie ondernomen wordt tegen Emili Rousaud, voormalig vice-voorzitter van de club. Hij stapte vorige week op uit Camp Nou en liet met interviews in de media een spoor van vernieling achter.

Het is bijzonder onrustig bij Barcelona. Nadat er eerder onvrede was tussen de clubleiding en de spelersgroep, er financiële tekorten dreigden door de coronacrisis en er afgelopen vrijdag zes bestuurders opstapten uit onvrede over het gevoerde beleid, heeft Víctor Font, een van de kandidaten om bij FC Barcelona het stokje over te nemen van president Josep Bartomeu, een open brief geschreven in de Spaanse media met harde toon. Daar blijft het niet bij, want het is ook onrustig rond Emili Rousaud. De club onderneemt namelijk juridische stappen tegen hem.

Hij zou in de Spaanse pers een kopstuk van het Barcelona-bestuur hebben beschuldigd van corruptie. Een bestuurslid zou geld van de club achterover hebben gedrukt voor eigen gewin, liet hij weten. Om wie het zou gaan, vertelde hij er niet bij. De voormalig vice-voorzitter heeft dat aan meerdere media laten weten. Volgens Barcelona is dat onwaar. 'We kunnen deze aantijgingen niet accepteren', schrijft de club. 'Er wordt strafrechtelijke actie ondernomen ter ere van de club en de werknemers.' Rousaud was één na de zes bestuursleden die zijn vertrek heeft aangekondigd bij Barcelona. Dat vertrek deed ook stof opwaaien, omdat het vertrek door voorzitter Josep Maria Bartomeu gearrangeerd zou zijn. Hij wil een reorganisatie doorvoeren bij Barcelona.

Lees ook: Harde brief aan Bartomeu door Barça's president-kandidaat Font

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen