De Ligt geniet van Chiellini en Van Dijk: "Ze zijn zo kalm"

13 april 2020, 23:01

Matthijs de Ligt is pas twintig jaar, maar heeft nu al een aardige schat aan ervaring. Hij speelt bij het Nederlands elftal samen met Virgil van Dijk en kan bij Juventus leren van onder meer Giorgio Chiellini. Hij geniet ervan om met ze te werken.

De jonge verdediger geeft dat aan tegenover het YouTube-kanaal Foot Truck. "Ze zijn voor mij allebei defensieve rolmodellen", zegt De Ligt. "Ik praat veel met ze over situaties en denk ik situaties aan wat zij zouden doen op dat moment. Je kunt zien dat ze zo kalm zijn in het verdedigen. Ik probeer attributen van hen te pakken en aan mijn spel toe te voegen, maar je moet je eigen stijl ook niet teveel veranderen. Iedereen doet het op zijn manier."

De Ligt kende bij Juventus een moeizame start, mede door de vele handsballen. "Iedereen vond het onvoorstelbaar. Het was alsof er een magneet in mijn arm zat", blikt hij lachend terug. De Ligt geeft verder aan dat hij zich steeds beter op zijn plaats voelt in Turijn. Hij ziet dat het voetbal in Italië totaal anders is dan in Nederland. "Bij Ajax wilde je ook als verdediger proberen een goal te maken. Het was niet ondenkbaar dat verdedigers daar na de training ook gingen schieten op doel. Hier is dat onmogelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen