Bosz: "Discussie in Duitsland wordt anders gevoerd"

14 april 2020, 07:54   Bijgewerkt: 14 april 2020, 08:49

Peter Bosz proeft in Duitsland eendracht over hoe om te gaan met het restant van dit seizoen. Hoe anders is dat in Nederland. Vanuit Düsseldorf, waar de trainer van Bayer Leverkusen verblijft, krijgt hij het debat mee. "Laat ik het zo zeggen: de discussie wordt hier anders gevoerd", aldus Bosz.

"In Nederland lijkt het erop dat iedereen wat wil zeggen. Iedereen vindt er iets van. Van saamhorigheid lijkt geen sprake. Dat is in Duitsland anders", vervolgt Bosz in De Telegraaf. "Ik zie dat clubs ook buiten de vergaderingen om heel veel contact met elkaar hebben. En dat wordt dan weer heel helder naar ons gecommuniceerd. Dat zorgt voor duidelijkheid, voor zover daar in deze situatie sprake van is."

Bosz traint alweer bijna twee weken met Leverkusen, zij het met diverse maatregelen. In Duitsland bereiden clubs zich voor op een hervatting van de competitie achter gesloten deuren. De bal zou begin mei weer moeten rollen. "Ik heb er begrip voor dat we voetballen zonder publiek, als clubs omvallen bij het uitblijven van tv-geld. Maar ik vind het zelf helemaal niks, dat spelen in een leeg stadion. We spelen betaald voetbal immers voor het publiek."

Lees ook: 'Bundesliga hoopt tweede weekend mei te hervatten'

In een leeg stadion lijken duels wel spookwedstrijden. "Ik heb in die periode ook naar Juventus - Internazionale gekeken op televisie: vreselijk. Aan de andere kant, de hunkering naar sport is er overduidelijk. Er kijken honderdduizenden Belgen naar een virtuele wielerronde en zelf zat ik pas ook naar Ajax-Panathinaikos te kijken, in het zwart-wit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen