Ajax schopt tegen nieuwe competitiestructuur aan

14 april 2020, 09:54

Ajax is tegenstander van de nieuwe competitiestructuur. De KNVB voert deze vanaf volgend seizoen door. Voor Ajax betekent dit dat de onder 19-ploeg verdwijnt en onder 18 voortaan het hoogste jeugdelftal is. Aan de nieuwe Onder 21-competitie doen de Amsterdammers niet mee. "Wij hebben met Jong Ajax al een O21-team ingeschreven staan, dat blijft gewoon actief in de Keuken Kampioen Divisie", aldus hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali (foto).

"Wij zijn er niet blij mee. De huidige opzet is voor ons precies de route die onze toptalenten nodig hebben. Wij geloven in de weg der geleidelijkheid", zegt Ouaali op het clubkanaal van Ajax. "Je krijgt straks meer een gat tussen de oudste jeugd en het betaald voetbal. De kans bestaat dat spelers van de O18 langer nodig gaan hebben om aan de overstap naar het betaald voetbal te wennen en dat is precies wat Ajax niet wenst."

Voor Ajax is het niet wenselijk at spelers eerst nog een half jaar bij Jong Ajax moeten wennen. "De huidige route is voor ons perfect. Dat zien we ook terug in de cijfers; het rendement van het aantal spelers dat doorstoot naar Jong Ajax en Ajax 1 is hoog", geeft Ouaali aan. Voor Ajax is nog onduidelijk wat de KNVB precies wil met promotie en degradatie van de Onder 21-competitie richting de Eerste Divisie. "Hoe gaat dat in zijn werk? Er mogen maximaal vier beloftenteams in de Eerste Divisie uitkomen. Stel dat zij allemaal in de top-vier eindigen, degradeert dan de nummer vier? Dat zou toch niet de bedoeling zijn?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen