Silva over prijzen voor Van Dijk: "Sommigen hebben meer macht"

14 april 2020, 16:07

Virgil van Dijk won vorig jaar onder meer de UEFA-prijs voor Speler van het Jaar en werd door de Engelse spelersvakbond PFA verkozen tot beste Premier League-speler. Manchester City-creatieveling Bernardo Silva zet zijn vraagtekens bij Van Dijks persoonlijke prijzen.

Volgens de Portugeze spelmaker hadden veel van zijn ploeggenoten ook wel aanspraak gemaakt op een individuele onderscheiding. In een interview met Bleacher Report stelt Silva dat 'veel spelers meer verdienen dan wat ze krijgen'. Hij doelt hier onder meer op Van Dijk, maar ook op Liverpool-aanvaller Mo Salah, die eerder al in het seizoen 2017/2018 werd verkozen tot beste speler volgens de PFA.

Hoewel Raheem Sterling door Engelse pers gekozen werd als Voetballer van het Jaar, merkt Silva op dat City er maar bekaaid vanaf komt. "Sommige clubs hebben meer macht in de media en de organisaties dan anderen", aldus de middenvelder annex aanvaller, die bovenal stelt dat individuele prijzen in het niet vallen met clubprijzen.

Tijdens het interview ging Silva ook in op zijn jeugdliefde Benfica, waar hij graag aan het eind van zijn loopbaan terugkeert. De 25-jarige begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Benfica, maar brak tijdens een verhuurperiode aan AS Monaco pas echt door. De Fransen kochten hem in 2014/2015, om drie jaar later vijftig miljoen euro voor hem te vangen. Silva is Benfica niet vergeten. "Ik heb nooit voor mijn club gespeeld. Als ze mij willen hebben, wil ik ooit zeker terug naar Benfica."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen