'Grootverdieners Arsenal wimpelen voorstel salarisverlaging af'

14 april 2020, 16:35   Bijgewerkt: 14 april 2020, 16:46

De selectie van Arsenal heeft een voorstel voor salarisverlaging afgewezen. Arsenal had driekwart van de stemmen nodig om akkoord te krijgen, maar dat aantal werd bij lange na niet bereikt. Grootverdieners, waaronder Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette, zouden het voorstel moeten hebben geverifieerd.

Dat meldt The Telegraph. Arsenal hoopte dat spelers een jaar lang 12 wilde afstaan. Dat zou neerkomen op circa 28 miljoen euro. Gezien de coronacrisis staan de financiën in het Emirates Stadium flink onder druk. Jaarlijks maakt de club zo'n 260 miljoen euro op aan salariskosten.

Arsenal is in het voorstel voornemens het in mindering gebrachte salaris te voldoen bij een nieuw contract of bij een transfer. Echter zien spelers dat niet zitten, omdat er twijfels bestaan over de waarde van een nieuw contract. De Engelse spelersvakbond PFA adviseerde alleen om akkoord te gaan met salarisverlaging als het een uitstel van betaling betreft.

Bij plaatsing voor de Champions League zou de maatregel helemaal niet nodig zijn en bij kwalificatie voor de Europa League hebben The Gunners een verlaging van 7,5 procent in gedachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen