Voortbestaan Schalke 04 in gevaar door coronacrisis

15 april 2020, 20:21

Schalke 04 wordt zeer hard geraakt door de coronacrisis. De club uit Gelsenkirchen ziet de financiële zorgen toenemen door het coronavirus en moet serieus vrezen voor het voortbestaan van de club, meldt Kicker. Belangrijke momenten in de nabij toekomst zijn de uitbetaling van de tv-gelden en de beslissing over het afmaken van de competitie.

Volgens het Duitse medium is het serieus de vraag of de club wel kan blijven bestaan. Zaterdag 2 mei wordt een belangrijke dag voor Schalke, aangezien op die dag namelijk de televisiegelden moeten worden overgemaakt naar de clubs. Schalke kan rekenen op zo'n zestien miljoen euro en heeft dat geld hard nodig. Het is echter nog de vraag of de tv-gelden wel binnen gaan komen, aangezien rechtenhouders Sky, DAZN en ARD de financiële verplichting nog niet zijn nagekomen.

Directeur Peter Peters liet eerder deze week al weten dat het slecht gaat met Schalke. "We maken al gebruik van de nieuwe wetgeving waardoor de kosten iets gedaald zijn. We hebben werknemers naar huis gestuurd en de spelers krijgen ook geen salaris. Maar hoe langer we zonder voetbalinkomsten zitten, hoe drastischer de maatregelen moeten worden", legde hij uit.

Schalke hoopt dat de competitie weer hervat kan worden. Op donderdag 23 april zal daar meer duidelijkheid over komen. Wordt er besloten om in mei weer te gaan spelen, dan zal dat zonder publiek gebeuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen