Oud-prof Zomer krijgt kritiek vanwege organiseren hardloopevent

15 april 2020, 23:24

Ramon Zomer heeft van zich doen spreken. De voormalig verdediger is inmiddels eigenaar van een Intersport in Nijverdal en heeft een plan gelanceerd om een hardloopevenement te organiseren op zondag 26 april. Dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

De oud-speler van onder meer FC Twente, NEC en sc Heerenveen heeft een speciaal hardloopevent bedacht in de moeilijke coronatijden. Bij het evenement loopt men alleen of samen en mag zelf de route worden bepaald. Alles wordt vastgelegd door de app Strava. Zomer heeft zodoende rekening gehouden met het coronavirus, maar is toch mikpunt geworden van kritiek.

?Dat vertelt hij aan Tubantia. "Ik kreeg een berichtje van iemand die op een ic werkt en die niet zo blij met me is. Diegene ziet dagelijks de gevolgen van het coronavirus en heeft de politie al ingeschakeld met het verzoek om een verbod. Dus ik verwacht nog wel een telefoontje van de gemeente", zegt Zomer.

Wat hij zeker niet wil, is kritiek van experts in de wind slaan. Ik kan me zijn zorgen goed voorstellen en heb deze man een net mailtje teruggestuurd. Ik vind het juist belangrijk dat alles netjes en veilig gedaan wordt. Als ik met de gemeente of die arts mee kan denken om het in hun ogen helemaal veilig te doen, is dat voor mij geen probleem."

Zomer heeft tot dusver 150 aanmeldingen gekregen. "En die mensen wonen ook nog eens niet allemaal dicht bij elkaar. Maar ik snap dat het met 2000 deelnemers misschien anders wordt." Hij wacht af wat de gemeente gaat besluiten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen