Setién hoeft titel niet cadeau en denkt dat Messi blijft

16 april 2020, 08:20

FC Barcelona-coach Quique Setién zou niet blij zijn met een eventuele landstitel. Hoewel de Catalanen bovenaan staan momenteel in de Primera Division, hoopt hij niet dat er een kampioen wordt aangewezen als er niet meer gevoetbald wordt. "Ik wil graag kampioen worden met Barcelona door te spelen."

Dat vertelt de trainer, die pas kort aan het roer stond bij FC Barcelona, tegenover TV3, een Catalaanse tv-zender. "Ik zal me in elk geval geen kampioen voelen als wij de titel cadeau krijgen, ook al hebben we momenteel twee punten meer dan Real Madrid", stelt Setién, die vurig hoopt dat er nog gespeeld gaat worden dit seizoen. Momenteel ligt La Liga stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Maar als we het seizoen om gezondheidsredenen moeten beëindigen, dan is dat zo", beseft hij ook.

Ook in de Champions League hoopt Setién dat er nog gespeeld kan worden. "Ik heb de spelers gezegd dat ik nogal haast heb. Ik heb geen tijd te verliezen", grapte hij over het winnen van het miljardenbal. Het gerucht dat zijn opvolger Xavi Herandez klaar staat, doet namelijk al langer de ronde. Toch rekent Setién op een langer verblijf in Camp Nou. "Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar, met de optie voor nog een seizoen. Ik hoop die periode door te komen en dan een nieuw contract te tekenen."

Lees ookHarde brief aan Bartomeu door Barça's president-kandidaat Font 

Toekomst Messi

Ook werd de oefenmeester gevraagd naar de situatie van Lionel Messi. De Argentijn botste al een paar keer met de clubleiding en wordt in verband gebracht met een vertrek uit Camp Nou. Dat is volgens Setién niet aan de orde. "Misschien is het treurig dat deze crisis wordt uitgevochten in de media. Het zou beter zijn het in een rustige omgeving te doen", zei hij over de onrust op het bestuurlijke niveau bij FC Barcelona. "Maar ik weet zeker dat Messi zijn toekomst daar niet door laat veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn carrière afsluit in Camp Nou."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen