Bruno Génésio (oud-Lyon) ziet Ajax-uit als een van zijn fouten

16 april 2020, 09:03

Bruno Génésio was vier jaar lang trainer van Olympique Lyon en de grootste 'fout' uit zijn periode, noemt hij de uitwedstrijd tegen Ajax in de Europa League in 2017. De Franse coach stelde bij afwezigheid van spits Alexandre Lacazette middenvelder Nabil Fekir op in de spits en die keuze pakte slecht uit met een 4-1 nederlaag als gevolg. "De voorbereiding op de wedstrijd was al niet optimaal en het voelde op voorhand niet goed."

Dat vertelt hij tegenover het clubkanaal van Olympique Lyon. "Door de blessure van Lacazette kregen we een flinke klap te verwerken. Fekir als aanvaller opstellen, was geen succes", zei Génésio met enig gevoel voor understatement. Ajax kreeg dat duel kans op kans en dat het 'slechts' 4-1 werd, was nog bijna een wonder. In de return kwamen de Amsterdammers op hun beurt met een 3-1 nederlaag weer goed weg en plaatsten zich zo voor de halve finale van de Europa League. 

Het was een van de twee wedstrijden die de coach overigens opnoemde: de andere was een duel in het bekertoernooi Coupe de France tegen Stade Rennes. In de halve finale werd de ploeg van Mephis Depay met 2-3 uitgeschakeld door de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen