Hoogendijk: "Pauw en Wiegman kunnen slagen bij de mannen"

16 april 2020, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vera Pauw en Sarina Wiegman zouden niet misstaan in het Nederlandse profvoetbal van de mannen. De (voormalig) bondscoaches van de OranjeLeeuwinnen ziet Anouk Hoogendijk, 103-voudig international, nog wel een stap maken naar de mannentak, als ze de kans ooit krijgen. "Vrouwen zijn veel volgzamer."

Dat vertelt ze tegenover de NOS, vanwege het 65-jarig bestaan van het Nederlandse vrouwenvoetbal over de roep om vrouwen toe te laten tot het mannenvoetbal. "Als er twee vrouwen zouden kunnen slagen in de mannenwereld, dan zijn het Vera Pauw en Sarina Wiegman", denkt Hoogendijk. "Ik zeg altijd dat Vera Pauw het fundament heeft gelegd en een huis is gaan bouwen. De huidige bondscoach Sarina Wiegman heeft het dak erop gezet. Beiden zijn van onschatbare waarde geweest voor het huidige succes."

Voetbal International nam na onderzoek in de voetbalwereld Wiegman recentelijk op in de lijst van m[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366201/raiola-gekozen-als-invloedrijkste-nederlander-in-voetbalbusiness/,_blank,eest invloedrijke personen in het Nederlandse voetbal]. Toch was ze een absolute uitzondering in de lijst van verder veelal mannen. Hoogendijk, die werkzaam is als analist bij het vrouwenvoetbal, ziet desondanks een mooie ontwikkeling bezig in de laatste ruim tien jaar in het vrouwenvoetbal. "Ik debuteerde ooit in een soort hobbezak. En kijk dan eens naar de getailleerde shirts van nu. Gemaakt voor echte atleten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen