Atlético loopt een CL-ticket mis als La Liga niet meer wordt hervat

16 april 2020, 14:56

Atlético Madrid zal deelname aan Champions League-voetbal mislopen als de Primera Division niet meer wordt voortgezet. De Spaanse voetbalbond heeft bevestigd dat de eerste vier ploegen (FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad) het miljardenbal ingaan, als er niet meer gevoetbald wordt in Spanje. 

Dat betekent normaliter dat Atlético Madrid, dat op de zesde plaats staat met één punt minder dan Real Sociedad en Getafe (dat op basis van doelpunten voor vijfde staat), genoegen moet nemen met een Europa League-ticket. Mocht er in Spanje niet meer worden gespeeld, maar de Champions League wordt nog wel uitgespeeld, dan kán dat nog een uitkomst bieden. In dat wel enigszins onwaarschijnlijke scenario moet Atlético Madrid het miljardenbal winnen, om alsnog een ticket te grijpen. Dat zou slecht nieuws zijn voor Nederland, waar de kampioen dan alsnog de voorronde van het miljardenbal ingaat. Dat is alleen aan de hand als de winnaar van de Champions League zich niet rechtstreeks kwalificeert voor de jaargang het seizoen erop. Atlético Madrid schakelde Liverpool wel al uit in de achtste finale.

Ajax-beul Getafe loopt als nummer vijf op een haar na een CL-ticket mis, terwijl Luuk de Jong met Sevilla (47 punten) derde eindigt als de stand onveranderd blijft. Athletic Bilbao krijgt net als Getafe en Atléti een Europa League-ticket, omdat het in de finale van de Copa del Rey staat. Wel op voorwaarde dat de finale niet wordt gespeeld óf de finale (die is verschoven) wordt gewonnen. Verliest Athletic Bilbao de finale als er nog gespeeld wordt, dan gaat Jasper Cillessen met Valencia (nummer zeven in La Liga) met het Europa League-ticket aan de haal.

De Spaanse voetbalbond heeft verder nog geen consequenties voor het seizoen laten weten op het gebied van degradanten. Het meest logisch zou zijn als ook daar de huidige eindstand wordt aangehouden: Espanyol, Real Mallorca en CD Leganés zouden dan het kind van de rekening worden. Ook is het onduidelijk of er een kampioen wordt aangewezen of niet, als er niet meer gevoetbald wordt.

Lees ook: Setién hoeft titel niet cadeau en denkt dat Messi blijft

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen