Gerrard: "Bond heeft er dikke puinhoop van gemaakt"

16 april 2020, 18:08

Steven Gerrard is boos op Schotse voetbalbond (SPFL). Gisteren wilde een meerderheid van de profclubs dat het seizoen in Schotland per direct stopt. De manager van Rangers vermoedt echter doorgestoken kaart en pleit voor een onafhankelijk onderzoek.

Ruim tachtig procent van de clubs uit de hoogste drie divisies wil de stekker uit het seizoen trekken. De stemming geeft de SPFL mandaat om dit ook officieel te doen. Volgens Gerrard oefende de bond invloed uit op de stemming. "Iedereen is in een hoek gedrukt om deze stem te geven", zegt hij tegen Sky Sports. "Ik heb dit van dichtbij gevolgd en de bond heeft er een dikke puinhoop van gemaakt."

Lees meer: witheet Rangers wil dat baas Schotse competitie vertrekt

Daarom wil Gerrard een onderzoek. "Ik zou de SPFL-baas (Murdoch MacLennan, red.) willen vragen echt leiderschap te tonen. Omdat er zoveel beschuldigingen en twijfels zijn, moet hij een onafhankelijk onderzoek toestaan om het ongelijk te bewijzen. Hij moet zorgen voor eerlijkheid en transparantie." De plannen van een intern onderzoek door de bond, keurt Gerrard af. "Je kunt niet je eigen huiswerk beoordelen, want dan krijg je altijd een 10. Kritische vragen komen er niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen