Gisteren gemist: Kuip in nood, redding Bundesliga en CL-data

17 april 2020, 00:30   Bijgewerkt: 16 april 2020, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 16 april.

De Kuip zit in de problemen en schakelt hulp van gemeente in

De Kuip heeft grote moeite het hoofd boven water te houden. Inkomsten zijn dankzij de coronavirus vrijwel gedaald tot nul. Daarom heeft het onderkomen van Feyenoord de hulp ingeroepen van de gemeente Rotterdam, die overweegt de Eredivisie-club de helpende hand te bieden.

'Bundesliga ontsnapt aan financieel fiasco na akkoord met Sky'

De (2.) Bundesliga ontsnapt een financiële ramp. DFL - organisator van de hoogste competities in Duitsland - heeft een akkoord bereikt met Sky. Dat betekent dat de 900 miljoen euro aan tv-gelden vrijwel volledig uitbetaald worden aan de clubs.

'UEFA denkt aan 29 augustus als datum voor CL-finale'

De UEFA heeft als optie om de Champions League-finale op 29 augustus te laten spelen. Drie dagen eerder zou de eindstrijd van de Europa League moeten plaatsvinden. Concessies aan het format van de beide toernooien blijven reëel.

NOC*NSF vraagt om gefaseerde herstart, ook voor voetballers

Ook namens het voetbal heeft de NOC*NSF het kabinet gevraagd een 'gefaseerde herstart' te bespreken. Technisch directeur Maurits Hendriks sprak donderdag met Martin van Rhijn, de minister van medische zorg en sport. Een verruiming van de trainingsmogelijkheden is een van de zaken die het NOC*NSF graag wil.

Gerrard: "Bond heeft er dikke puinhoop van gemaakt"

Steven Gerrard is boos op Schotse voetbalbond (SPFL). Gisteren wilde een meerderheid van de profclubs dat het seizoen in Schotland per direct stopt. De manager van Rangers vermoedt echter doorgestoken kaart en pleit voor een onafhankelijk onderzoek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen