'Bundesliga ontsnapt aan financieel fiasco na akkoord met Sky'

16 april 2020, 21:37   Bijgewerkt: 16 april 2020, 21:45

De (2.) Bundesliga ontsnapt een financiële ramp. DFL - organisator van de hoogste competities in Duitsland - heeft een akkoord bereikt met Sky. Dat betekent dat de 900 miljoen euro aan tv-gelden vrijwel volledig uitbetaald worden aan de clubs.

Dat meldt BILD. Omdat er sinds 11 maart niet meer gevoetbald wordt, bestonden er twijfels over de uitbetaling van het laatste deel ter waarde van 225 miljoen euro. Volgens de berichten worden de miljoenen in april nog op de rekeningen gezet. Het zal niet helemaal om het oorspronkelijk overeengekomen bedrag gaan. Desondanks blijft de uitbetaling cruciaal. 'Het is de redding voor veel clubs. Zonder deze tv-gelden zouden dertien clubs failliet zijn gegaan', schrijft de krant.

DFL en Sky voerden zware onderhandelingen met elkaar, want het is nog onduidelijk of het seizoen in Duitsland afgemaakt wordt. Desalniettemin ligt er een principeakkoord op tafel en gaat het geld spoedig richting de clubs. De centen van Sky zijn de belangrijkste geldstroom voor de clubs. Daarnaast zouden ook ARD en ZDF bereid zijn te betalen. Met elkaar betalen deze beide tv-zenders nog eens veertig miljoen euro. Gesprekken met DAZN lopen moeilijker. De sportstreamingsdienst betaalt normaliter twintig miljoen euro, maar heeft wereldwijd te maken met allerlei gestopte sportevenementen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen