'UEFA denkt aan 29 augustus als datum voor CL-finale'

16 april 2020, 22:45

De UEFA heeft als optie om de Champions League-finale op 29 augustus te laten spelen. Drie dagen eerder zou de eindstrijd van de Europa League moeten plaatsvinden. Concessies aan het format van de beide toernooien blijven reëel.

The Telegraph komt met deze mogelijke data op de proppen. In het bericht van de Britse krant staat dat de UEFA de beslissende fase van beide toernooien grotendeels in augustus wil laten plaatsvinden. Dat strookt met het streven om eerst de nationale competities voor 3 augustus te voltooien. Het spelen van alle wedstrijden blijft het meest ideale scenario, ook wanneer dit achter gesloten deuren moet gebeuren. De UEFA wil de toernooien liever niet annuleren. Indien nodig worden de wedstrijden over één ontmoeting gespeeld. Een scenario is ook om van de Champions League en de Europa League en mini-toernooi te maken en deze te spelen op één locatie.

Haken en ogen blijven bestaan. In de achtste finale van de Champions League zijn nog niet alle returns afgewikkeld en in de Europa League zijn nog niet alle heenduels van de achtste finales gespeeld. Verder blijven er zorgen over de contracten, ook al maakt de FIFA het mogelijk aflopende verbintenissen langer door te laten lopen. Hierin speelt de wereldvoetbalbond slechts een begeleidende rol en kan het geen regelgeving opleggen.

De UEFA komt volgende week bij elkaar om bovenstaande te bespreken en te horen hoe de zaken er in de 55 lidstaten ervoor staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen