Transferweekje: Aissati, topdrukte bij Ajax en ruilend Barcelona

18 april 2020, 11:47   Bijgewerkt: 18 april 2020, 13:45

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Ruilen met FC Barcelona

De coronacrisis zorgt ervoor dat FC Barcelona veel spelers moet verkopen. Dat stelt ESPN. Alleen Lionel Messi, Frenkie de Jong en Marc-André Ter Stegen zijn zeker van hun contract in Camp Nou. Josep Maria Bartomeu, voorzitter van de club, denkt dat de transfermarkt er vanwege de crisis heel anders uit gaat zien. "Ik voorspel dat we veel meer ruildeals gaan zien." Barcelona zou deze tactiek willen gebruiken om Lautaro Martinez op te pikken bij Internazionale. De gevraagde 111 miljoen gaan de Spanjaarden niet betalen, maar Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Carles Alena en Rafinha zouden de omgekeerde weg mogen bewandelen om de prijs wat draaglijker te maken. Deze tactiek wil de regerend landskampioen ook gebruiken om Neymar terug te halen. Samuel Umtiti en Ousmane Dembélé moeten geruild worden met de Braziliaan.

Drukte bij Ajax

Er gaat geen week voorbij of de transferperikelen van Ajax worden niet besproken. Ook deze week kwamen er weer een aantal updates. Het Spaanse AS meldde dat Lisandro Magallán na zijn verhuurperiode terugkeert in Amsterdam, terwijl Riqui Puig mogelijk ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366237/ajax-meldt-zich-opnieuw-voor-huren-barca-s-puig-20/,_blank,overkomt] uit Spanje. Ajax heeft interesse in het talent van FC Barcelona en dat stond op de voorpagina SPORT. Verder schreef het Algemeen Dagblad dat Andre Onana ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366128/paris-saint-germain-wil-keepersprobleem-oplossen-met-onana/,_blank,PSG] zou hem willen hebben, aldus L'Équipe), Donny van de Beek en Nicolas Tagliafico komende zomer in aanmerking kunnen komen voor een transfer. Sporting Portugal's Luís Maximiano zou in beeld zijn om Onana op te volgen, maar verlengde deze week zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366189/ajax-ziet-beoogd-opvolger-onana-verlengen-bij-sporting-portugal/,_blank,contract bij de Portugese club] en de kansen voor Ajax lijken daarmee verkeken. Verder haalden de Amsterdammers diverse [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366078/ajax-slaat-dubbelslag-in-jeugd-met-feyenoord-en-willem-ii-talent/,_blank,jeugdspelers] binnen, terwijl de zelf opgeleide Sontje Hansen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366146/city-heeft-ajacied-hansen-in-het-vizier-ook-interesse-in-bogarde/,_blank,serieus op het lijstje] staat van Manchester City. Marc Overmars kan zijn borst natmaken de komende maanden. 

Brands actief op transfermarkt

De voetbalwereld ligt op zijn gat, maar Marcel Brands zit niet stil. De technisch directeur van Everton is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. De voorbije weken zijn The Toffees al met onder anderen Coutinho, Santiago Arias en James Rodriguez in verband gebracht. Deze week zijn meer spelers gelinkt aan de Premier League-club. Zo zou Brands volgens Tuttosport Andrea Belotti willen ophalen bij Torino. De 26-jarige spits heeft voor niet-Italiaanse clubs een afkoopclausule van honderd miljoen euro. Everton is ook in de markt voor Gabriel Magalhães, nu nog speler van Lille. De Braziliaanse geniet ook belangstelling van Arsenal en Chelsea en moet zo'n 35 miljoen euro kosten.

Musaba ligt goed in de markt

NEC heeft goud in handen. Anthony Musaba (19) staat in de belangstelling van enkele grote Europese clubs. Volgens Omroep Gelderland azen onder meer Borussia Dortmund en VfB Stuttgart op de handtekening van de aanvaller, die nog maar 31 wedstrijden in het betaald voetbal heeft gespeeld. Daarin heeft de rappe en behendige Musaba echter wel veel indruk gemaakt. Manu Lonjon, journalist van Eurosport, weet te melden dat ook Olympique Marseille en Valencia de onderhandelingen met NEC zijn begonnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd, al is hij niet de enige talentvolle voetballer in de stal van de Nijmegenaren. 

Fortuna Sittard

Het was een drukke week in Sittard. Sterkhouder Mark Diemers zou volgens De Limburger in de belangstelling staan van FC Groningen, maar het bod was volgens het medium nog niet hoog genoeg. Ook voor doelman Alexei Koselev, middenvelder Tesfaldet Tekie, de verhuurde Lisandro Semedo en aanvaller Amadou Ciss is interesse. En dat betekent dat er ook spelers naar Sittard moeten komen: Roel Janssen (VVV-Venlo) heeft een aflopend contract en technisch directeur Sjoerd Ars [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366294/fortuna-wil-vvv-verdediger-janssen-opnieuw-binnenhalen/,_blank,zou hem willen verleiden om terug te keren in Sittard]. Verder was er ook nog goed nieuws voor assistent-trainer Kevin Hofland: hij kreeg een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366292/cursisten-kunnen-dispensatie-aanvragen-bij-knvb/,_blank,dispensatie-mogelijkheid] van de KNVB om volgend seizoen ergens als hoofdcoach voor de groep te staan. Betekent een dat hij formeel een stap omhoog zet en naast Sjors Ultee komt te staan óf juist dat hij elders aan het werk gaat? Het was een drukke week, maar blijven de komende weken ook zeker interessant in Sittard.

Aissati naar FC Twente?

Kent u deze nog? Als tiener gold toenmalig PSV'er Ismaïl Aissati als een van de grootste talenten van Europa. Een loopbaan langs allerlei grote clubs zat er echter niet in, waardoor de nu 31-jarige middenvelder bezig is aan zijn derde seizoen bij de Turkse middenmoter Denizlispor. Volgens Fotomac voert FC Twente echter gesprekken met de voormalig grote belofte. In Enschede voetbalde Aissati op huurbasis al eens. In het seizoen 2006/2007 verhuurde Guus Hiddink hem namens PSV aan FC Twente, om hem zo klaar te stomen voor het grote werk. Wie weet keert hij dus na veertien jaar weer terug in het oosten van het land. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen