Bosz wist al in maart 2016 dat hij Ajax-trainer zou worden

17 april 2020, 15:42

Het werd in mei 2016 wereldkundig, maar twee maanden daarvoor wist Peter Bosz al dat hij trainer van Ajax zou worden. Bij RKCollege Tour deelt de huidige trainer van Bayer Leverkusen een anekdote over die periode. Het begon allemaal met een onverwacht berichtje van directeur Marc Overmars eind 2015.

Bosz was toen nog trainer van Vitesse. Overmars stuurde de oefenmeester een berichtje dat hij niet langer dan een jaar bij een andere club moest tekenen. "Ik stuurde Marc terug: hoezo?", vertelt Bosz. "Daar kreeg ik niks op terug, maar je gaat toch nadenken. Hij doet dat niet voor niets. Vervolgens ging ik in december naar Maccabi Tel Aviv en liet daar in mijn contract opnemen dat ik na een half jaar naar Ajax zou mogen."

Dat hij een Ajax-clausule in zijn contract had opgenomen, deelde hij met Overmars. "Op 2 maart belde hij dat Frank de Boer in de zomer weg zou gaan. Hij kwam in het geheim naar Israël om te kijken of we er samen uit konden komen. Het is nooit naar buiten gekomen, maar ik wist rond 3 maart al dat ik het komende seizoen trainer van Ajax zou zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen