FOX Sports heeft laatste deel tv-gelden uitgekeerd

17 april 2020, 16:14   Bijgewerkt: 17 april 2020, 17:43

Goed nieuws voor de Eredivisie-clubs: FOX Sports heeft het laatste deel van de televisiegelden voor dit seizoen 'gewoon' uitgekeerd. Hoewel het nog niet duidelijk is wat er met de afwikkeling van het seizoen gebeurt, is er door de rechtenhouder reeds betaald. Dat lag in de lijn der verwachting, maar werd de laatste tijd wel iets meer onzeker.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad en is inmiddels bevestigd tegenover NU.nl. Toch zal het een opluchting zijn voor de clubs, want omdat de stekker mogelijk voortijdig uit het seizoen getrokken zou worden, dreigde FOX Sports om het laatste deel vooralsnog niet te betalen. De tv-zender wilde de keuze in elk geval zo lang mogelijk uitstellen, in navolging van de UEFA. Dat is wel gebeurd, ondanks dat het nog zeer onzeker is of er nog gevoetbald gaat worden. De burgemeesters kwamen eerder vandaag (vrijdag) nog met een oproep om tot en met 1 september een verbod op het betaalde voetbal te doen.

Lees ook'FOX Sports dreigt niet te betalen als clubs seizoen laten eindigen'

Of er nog voorwaarden zijn verbonden aan de betaling van FOX Sports, is volgens het AD onduidelijk. Dat het goed nieuws is voor de clubs, is een understatement. Een aantal van hen zou zonder de uitbetaling op korte termijn al in financiële moeilijkheden kunnen komen. De Nederlandse topclubs kunnen naar verluidt ruim twee miljoen euro bijschrijven, terwijl de onderste clubs een half miljoen euro uitbetaald krijgen. Het betreft het vierde en laatste kwart van het totaal aan tv-gelden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen