Stam positief over De Ligt en kiest vijf landgenoten in zijn beste XI

17 april 2020, 18:25

Jaap Stam is positief over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt. De voormalig centrale verdediger denkt dat het Nederlandse talent een goede stap heeft gezet naar Juventus. "Hij heeft een positieve indruk gemaakt op me", zei Stam over de eerste maanden van de oud-Ajacied.

Dat vertelt hij tegenover TuttoJuve. "Matthijs heeft zichzelf de laatste maanden goed laten zien. Hij heeft veel kritiek gehad en had het in het begin wat moeilijk", zei Stam over onder andere de vele handsballen van de Nederlander. "Maar hij moest wennen aan een ander soort voetbal en hij is heel jong. Matthijs speelt bij een grote club en de druk is daar nog hoger dan bij Ajax. Ook de tegenstanders zijn sterker dan in Nederland."

Lees ookDe Ligt geniet van Chiellini en Van Dijk: "Ze zijn zo kalm" 

Verder denkt Stam dat De Ligt alleen maar beter wordt, onder begeleiding van de ervaren Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. "Dat zijn uitstekende verdedigers, echte winnaars die gewend zijn om grote wedstrijden te spelen", zei Stam, die zelf voor SS Lazio en AC Milan speelde. "Bonucci en Chiellini kunnen De Ligt allerlei dingen bijbrengen. Hoe moet je verdedigen, hoe blijf je compact als defensie? Verdedigen wordt in Italië meer als team gedaan", sprak hij uit ervaring. 

Stam's beste elf

Verder koos Stam op de website van Manchester United de beste elf voetballers met wie hij heeft samengespeeld in zijn loopbaan. In totaal nam hij vijf Nederlanders op in zijn elftal, zie onder. Daarnaast kwamen Clarence Seedorf, Wim Jonk, Ryan Giggs, Nick Butt, Angelo Peruzzi en Ole Gunnar Solksjaer nog op de bank van Stam.

Opstelling: Ronald Waterreus; Gary Neville, Stan Valckx, Alessandro Nesta, Arthur Numan; David Beckham, Phillip Cocu, Roy Keane, Boudewijn Zenden; Andy Cole, Dwight Yorke.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen