Halsema: "Schrappen alle zomerevenementen geeft duidelijkheid"

17 april 2020, 20:24

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, heeft tóch stelling ingenomen over het al dan niet uitspelen van de Eredivisie. Volgens Halsema is het verstandig om alle organisatoren snel duidelijkheid te geven over evenementen in Amsterdam en zou het goed zijn om er voor heel de komende zomer een streep door te zetten. Dat ligt in het verlengde van het nieuws dat alle burgemeesters zouden pleiten voor een verbod op profvoetbal tot 1 september.

Dat nieuws bracht de NOS vrijdag naar buiten. Hoewel Halsema eerder nog liet weten het beleid van de regering af te willen wachten uitspraken van John Jorritsma (burgemeester Eindhoven) voorbarig te vinden, deed ze zelf ook een duit in het zakje. "Het is bevestigd door het kabinet. De veiligheidsregio's hebben aangegeven dat het veel onduidelijkheid geeft als de deadline op 1 juni blijft liggen", zei Halsema tegenover AT5. "En dat terwijl we allemaal weten of vermoeden dat er geen grote groepen mensen bij elkaar mogen komen."

Ook voor de organisatoren, in het geval van het Nederlandse voetbal is dat de KNVB, zou het volgens Halsema beter zijn om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. "We weten het niet zeker, want het kabinet besluit er pas volgende week over", zei ze over de datum van 1 september als volgende punt van evenementen. Eerder nog wilde Halsema niet vooruitlopen op het besluit van de regering: pas nu zij het nieuws van de veiligheidsregio's heeft bevestigd, wil ze dat desgevraagd ook bevestigen.

Lees ook: Burgemeesters: tot zeker 1 september verbod op betaald voetbal

Vooralsnog zijn grote evenementen met publiek tot 1 juni verboden. Volgende week maakt het kabinet bekend of de huidige maatregelen, die tot en met 28 april gelden, worden verlengd. Dan wordt mogelijk ook duidelijk of er een verbod komt voor evenementen in de zomermaanden. Als het aan Halsema ligt, komt die er dus wel snel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen