Van der Sar: van sanctie geen Europees voetbal geen sprake meer

17 april 2020, 20:25

Het dreigement van de UEFA om landen géén Europese tickets toe te wijzen als competities voortijdig worden beëindigd, is van de baan. Ook de Europese voetbalbond zou hebben ingezien dat het voor veel clubs in kleinere competities het anders werkt met de tv-gelden. 'Van de mogelijke sanctie 'volgend seizoen geen Europees voetbal' lijkt mij nu geen sprake meer.'

Dat schrijft Edwin van der Sar in zijn column in De Telegraaf. Volgens de bestuurder van Ajax is dat standpunt niet meer vol te houden gezien de huidige situatie van de coronacrisis. 'Na het interview van Marc Overmars kreeg ik van de UEFA en de ECA wel wat belletjes. Ik heb iedereen uitgelegd dat wij veel minder afhankelijk zijn van de tv-gelden, omdat die hier een stuk lager liggen. Het standpunt van de UEFA over het uitspelen van de middelgrote en kleine competities is ook al wat gewijzigd', laat de algemeen directeur van de Amsterdammers weten.

Lees ookVan der Sar steunt Overmars 

Dat zou nieuwe inzichten bieden voor de KNVB, dat vooralsnog vasthoudt aan de richtlijn van de UEFA om het seizoen nog niet te beëindigen. Van der Sar staat er namens Ajax nog altijd hetzelfde in. 'Hoewel wij per direct een streep onder de Eredivisie willen zetten en de UEFA en de grote clubs de competities willen laten uitspelen, is de sfeer goed', schrijft Van der Sar desondanks over zijn band met de internationale collega's. De oud-keeper is namelijk ook actief bij de ECA, dat juist pleit om de competities nog niet stil te leggen.

Gevolgen voor Ajax

Verder ging Van der Sar in op de gevolgen die de coronacrisis voor Ajax kan hebben. 'Ajax heeft sowieso dertien miljoen euro aan inkomsten meer begroot dan er binnenkomt en heeft dus al transferinkomsten nodig. Zonder fans zullen onze inkomsten dus extreem dalen', laat hij weten. 'Gelukkig hebben we de afgelopen jaren een buffer opgebouwd. Dat was met een reden: voor mogelijk mindere tijden. Uiteraard niet wetende dat de coronacrisis eraan zou komen. Ik houd mijn hart vast voor de hele bedrijfstak.'

Als er tot 1 januari zonder fans gevoetbald moet worden, dan is dat volgens Van der Sar een 'gitzwart' scenario. Hij spreekt de hoop uit dat er vanaf de start van het nieuwe seizoen weer met publiek gevoetbald mag worden, al houdt hij ook rekening met andere scenario's. 'Dan lopen we tientallen miljoenen mis', schrijft hij over het minst gunstige scenario.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen