Gisteren gemist: Groningen wil Itakura houden en UEFA bepaalt

18 april 2020, 00:30   Bijgewerkt: 17 april 2020, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 17 april.

Van der Sar: van sanctie geen Europees voetbal geen sprake meer

Het dreigement van de UEFA om landen géén Europese tickets toe te wijzen als competities voortijdig worden beëindigd, is van de baan. Ook de Europese voetbalbond zou hebben ingezien dat het voor veel clubs in kleinere competities het anders werkt met de tv-gelden. 'Van de mogelijke sanctie 'volgend seizoen geen Europees voetbal' lijkt mij nu geen sprake meer.'

'FC Groningen wil Itakura definitief overnemen van City'

FC Groningen hoopt Ko Itakura definitief over te nemen van Manchester City. De verdediger wordt dit seizoen gehuurd van de Engelse topclub en maakte tot dusver een goede indruk, toch is het door de coronacrisis nog wel even de vraag wanneer de overgang officieel zal worden.

UEFA geeft Atlético alsnog een Champions League-ticket'

Atlético Madrid krijgt mogelijk hulp met het verkrijgen van een Champions League-ticket. Donderdag (gisteren) kwam naar buiten dat de Spaanse voetbalbond de huidige stand gebruikt voor de verdeling van de Europese tickets als er niet meer gevoetbald wordt. Hoewel Atléti dan tot de Europa League veroordeeld zou worden, hoeven ze mogelijk toch niet te vrezen.

Halsema: "Schrappen alle zomerevenementen geeft duidelijkheid"

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, heeft tóch stelling ingenomen over het al dan niet uitspelen van de Eredivisie. Volgens Halsema is het verstandig om alle organisatoren snel duidelijkheid te geven over evenementen in Amsterdam en zou het goed zijn om er voor heel de komende zomer een streep door te zetten. Dat ligt in het verlengde van het nieuws dat alle burgemeesters zouden pleiten voor een verbod op profvoetbal tot 1 september.

FOX Sports heeft laatste deel tv-gelden uitgekeerd

Goed nieuws voor de Eredivisie-clubs: FOX Sports heeft het laatste deel van de televisiegelden voor dit seizoen 'gewoon' uitgekeerd. Hoewel het nog niet duidelijk is wat er met de afwikkeling van het seizoen gebeurt, is er door de rechtenhouder reeds betaald. Dat lag in de lijn der verwachting, maar werd de laatste tijd wel iets meer onzeker.

Cursisten kunnen dispensatie aanvragen bij KNVB

Kevin Hofland mag volgend seizoen als hoofdtrainer aan het roer staan bij een Eredivisie-club. De op papier assistent-trainer van Fortuna Sittard was bezig aan de laatste loodjes van de trainerscursus, maar mag – ondanks dat die niet wordt afgerond voor het einde van de zomer door coronastop – met dispensatie toch al een Eredivisie-club leiden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen