Tadic imponeerde in Turijn: "Mooi om hem te zien spelen"

18 april 2020, 09:47

Tijdens het fantastische Champions League-seizoen van 2018/2019 liet Ajax geregeld de mooiste dingen zien. Vooral Dusan Tadic maakte als valse spits veel indruk, onder meer in het tweeluik met Juventus in de kwartfinales. Juventus-keeper Wojciech Szczesny herinnert zich nog goed hoe de Serviër zijn verdediging tot last was.

Dat doet hij in gesprek met Foot Truck, waar hij erkende dat Tadic een compleet andere speler was geworden dan in zijn tijd bij Southampton. Toen stonden hij, als keeper van Arsenal, en Tadic ook al eens tegenover elkaar. "Hij probeert zelden te dribbelen of te schieten, maar altijd iemand te vinden die dichtbij hem staat. Het was zo mooi om hem te zien spelen, maar niet zo fijn om tegen hem te spelen." Ajax won het duel in Turijn met 1-2, terwijl het de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA 1-1 speelde.

Frenkie de Jong

Niet alleen Tadic, maar ook de naar FC Barcelona vertrokken Frenkie de Jong imponeerde in Turijn. Szczesny was onder de indruk van de fysieke kracht van de middenvelder. "Hij zou zelfs als centrumverdediger kunnen spelen. Toen we Ajax analyseerden voor onze wedstrijden, zeiden we tegen elkaar: dit lijkt op vijf-tegen-vijf indoor. Het team heeft een bepaalde vorm, maar er zijn geen echte posities."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen