Komende vijf jaar geen promotie en degradatie in Mexico

18 april 2020, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is in Mexico een opmerkelijk besluit genomen over de hoogste voetbalafdeling. Er is namelijk besloten dat de achttien teams die nu in de competitie spelen, daar sowieso de komende vijf jaar ook in actief zullen zijn. Er is namelijk een akkoord bereikt met clubs die op het tweede niveau actief zijn.

Die clubs zijn akkoord gegaan met het voorstel dat ze de komende vijf jaar niet kunnen promoveren. In ruil daarvoor mogen ze jaarlijks een miljoen euro verdelen. Ook de Mexicaanse voetbalcompetitie ligt stil door het coronavirus en er zal dit seizoen ook niet meer gespeeld worden. Door de hoogste afdeling de komende jaren intact te houden, hoopt de bond het voetbal te beschermen tegen grote schade. Schade kan het land er niet bij hebben, aangezien het in 2026 samen met de Verenigde Staten en Canada het WK organiseert.

In de Mexicaanse competitie is Vincent Janssen actief. De spits staat onder contract bij Monterrey en is zeer te spreken over het niveau in de hoogste divisie. Dat ligt volgens hem hoger dan de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen