Hamstra: "Afwachten tot eerste dominosteentje valt"

18 april 2020, 23:51

Bij sc Heerenveen is er net als bij veel Eredivisie-clubs nog veel onduidelijkheid. Meerdere spelers hebben aflopende verbintenissen terwijl er ook interesse is in enkele parels van de club. Technisch manager Gerry Hamstra weet dat het een spannende zomer kan worden.

Bij Heerenveen hebben onder meer Joey Veerman, Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke zich al bewezen, waardoor de interesse waarschijnlijk op zal laaien. Hamstra beseft dat het door de coronacrisis nu nog rustig is op de markt. "Vaak is het afwachten tot het eerste dominosteentje valt, daarna kan alles weer veranderen", vertelt de manager aan Voetbal International. "Sommige spelers worden pas in de laatste week van de window beschikbaar, dat duurt nu nog ruim vier maanden. Dan kan de wereld er weer heel anders uit zien."

De financiële nood is ook bij Heerenveen aan de man door de crisis, zegt Hamstra. "Dan krijg je wel wat clubs die komen peilen: hoe groot is de nood? Kunnen we Ejuke nu voor een zacht prijsje overnemen? Maar dat heb je eigenlijk altijd wel, dat was vorig seizoen bij Michel Vlap niet anders en eerder bij Sam Larsson bijvoorbeeld ook niet."

Heerenveen gaat uiteraard ook de markt op voor nieuwe spelers. Dat zal zorgvuldig moeten gebeuren, zegt Hamstra. "Je kunt je nu echt geen missers meer permitteren. Maar dan konden wij toch al niet, hoor", knipoogt de manager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen