'UEFA houdt alsnog vast aan de naam voor EURO 2020'

19 april 2020, 10:58

De UEFA gaat vermoedelijk de naam van het EURO 2020 tóch ongewijzigd laten. Hoewel het toernooi een jaar werd uitgesteld en de Europese voetbalbond eerder het bericht dat de naam ongewijzigd zou blijven introk, wordt dat komende donderdag vermoedelijk bekend gemaakt. Dan komt er in elk geval een definitief besluit over de naam.

Dat schrijft de NOS. De UEFA liet eerder weten dat de naam ongewijzigd blijft, maar kwam niet veel later terug op die te voorbarige beslissing. "De geluiden zijn dat de voorzitter Aleksander Ceferin er inmiddels ook van overtuigd is om het logo zo te houden", vertelt commercieel manager Ted Bakker van State of Football. In dat geval zal ook de naam zo blijven. "Er zijn gewoon veel te veel belangen van kleine en grote sponsoren."

Lees ook: UEFA rectificeert: naam verplaatst EK is nog níet bekend

Niet alleen op vele producten zoals ballen, petten, shirts en tassen staat het logo reeds gedrukt, ook is er veel marketing met 'EURO 2020' gedaan. Om die reden besloot bijvoorbeeld ook de Olympische Spelen om de naam van 2020 te blijven dragen, om zo kapitaalsvernietiging te voorkomen. Dat voorbeeld lijkt de UEFA te volgen. "Maar het is nog niet officieel", houdt Bakker een slag om de arm.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen