Bayern-trainingen in groepjes doen Zirkzee goed

19 april 2020, 14:37

Joshua Zirkzee ervaart de trainingen bij Bayern München als positief. Als een van de eerste clubs in Duitsland besloot Der Rekordmeister om weer het veld op te stappen, verdeeld over groepjes en met gepaste afstand tijdens de training. "Elke dag volgen we eigenlijk een parcours waarin alles zit. Techniek, conditie, afwerken, het komt allemaal aan bod."

Dat vertelt hij tegenover VTBL. "We trainen in aparte groepjes van vier, maximaal vijf man. Groep 1 moet om 10 uur op de club zijn en begint op het moment dat groep twee zich moet gaan omkleden. We gebruiken nu ook de kleedkamers van het tweede elftal, dus eigenlijk zit je met omkleden altijd alleen", legt Zirkzee uit. Alphonso Davies, David Alaba en Robert Lewandowski zitten het in het groepje van de jonge Nederlander, die niet bang is om besmet te worden.

Lees ookBayern München volgt en start training maandag in groepjes op

"We worden drie keer in de week getest en tot nu toe heeft nog niemand het virus gehad bij ons. Er is ook geen contact tijdens trainingen, we houden allemaal afstand. En ook buiten het veld loop ik weinig risico. Ik zit alleen thuis en ga elke dag naar de club, maar dat is alles wat ik momenteel doe", aldus Zirkzee, die denkt dat het seizoen in Duitsland nog wel wordt afgemaakt.

"We willen natuurlijk allemaal zo snel mogelijk weer voetballen en het seizoen afmaken, maar het feit dat je zonder fans moet spelen is wel echt een puntje bij veel spelers", weet hij. "Al zal dat sowieso zonder publiek gaan gebeuren. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt, maar het lijkt me heel apart. Andere jongens uit het team hebben het wel eens gehad en die zeggen dat het echt heel raar is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen