Van Polen rent halve marathon: "Ga het ook niet elke dag doen"

19 april 2020, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In deze periode zonder voetbal weet Bram van Polen zichzelf fit te houden. In ongeveer de duur van een wedstrijd (een uur en 33 minuten) heeft de aanvoerder van PEC Zwolle een halve marathon gelopen. "Het was nog een beetje zoeken, ik ga het ook niet elke dag doen", lacht hij in gesprek met De Telegraaf.

Om fit voor de dag te komen als de Eredivisie wordt hervat, moeten spelers onder meer hardlopen. "Ik merk aan veel van die gasten bij ons, dat we maar een beetje doelloos aan het rennen zijn", vertelt de routinier. "We weten niet wanneer we moeten beginnen, dus werken ook niet naar iets toe. Maar ik snap heel goed dat het advies van het RIVM hierin leidend is en de KNVB daarom ook nog geen grote beslissingen neemt. Daarom stel ik met zo'n halve marathon maar een doel voor mezelf. Heb ik ook minder spijt als ik in deze tijd een keer de barbecue aansteek en een biertje drink."

Van Polen beschikt over een aflopend contract, maar PEC Zwolle wil het contract van de 34-jarige verdediger verlengen. Door de coronacrisis zit hij echter in de wachtkamer. "Ik begrijp heel goed dat de club nu iets anders aan het hoofd heeft dan het contract van Bram van Polen", toont Van Polen begrip.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen