Onrust bij Roda: investeerders oneens over toekomst

20 april 2020, 08:21   Bijgewerkt: 20 april 2020, 17:45

Het is onrustig bij Roda JC: Roland Hogenelst – de eigenaar van restaurantketen La Cubanita, die de club redde van de ondergang – dreigt met een vertrek. De ondernemer vreest buiten de boot te vallen bij de verdeling van de aandelen, die worden verdeeld over diegenen die voor volgend seizoen investeren. Door de coronacrisis kan Hogenelst niet opnieuw investeren en denkt zodoende aan een vertrek.

Dat vertelt Hogenelst tegenover De Limburger. Tachtig procent van de aandelen die de stichting FS United in handen heeft, wordt vanaf volgend seizoen verdeeld over de investeerders. Hogenelst stak samen met Stijn Koster een miljoen euro in de club, om die te redden na het fiasco met de Mauricio Garcia de la Vega. In de nieuwe plannen van Roda JC is echter ook een grote rol weggelegd voor Roger Hodenius, eveneens een ondernemer. Omdat hij wel kan investeren, is er over zijn inbreng een conflict ontstaan tussen de ondernemers. Hogenelst dreigt het kind van de rekening te worden. 

Lees ookSchrouff helpt Roda JC salarissen maart te betalen

"Ik heb de conclusie getrokken dat er voor mij geen rol meer is", zei Hogenelst, die daarom van plan is om de aandelen die hij zou moeten krijgen voor zijn geïnvesteerde miljoen, te verkopen. Als hij er uiteindelijk helemaal niets voor krijgt, dan wordt zijn miljoen euro aan Roda JC geen geschenk, maar een lening, zo laat hij weten tegenover het regionale medium. Zeker is dat deze onrust een vervolg krijgt. 

Het zijn niet de enige problemen die er bij Roda JC zijn: ook financieel is er door de coronacrisis nog een lange weg te gaan voor dit seizoen. Volgens interim-directeur Karel Bouckaert is er nog zo'n zeven á acht ton nodig om de rest van dit seizoen te overleven. Wie daarvoor op moet draaien, is nog niet bekend. Dat zal vermoedelijk voor een groot deel afhangen van de ontwikkelen rondom de investeerders van de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen