Kans op uitspelen van de Eredivisie is 'zeer klein'

20 april 2020, 08:56

De kans dat er dinsdagavond goed nieuws komt voor de voetbalwereld wat betreft de hervatting van de Eredivisie en Eerste Divisie, is zeer klein. Het feit dat de burgmeesters zich eerder al tegen het vervolg van de Eredivisie uitspraken, spreekt niet in het voordeel voor het Nederlandse voetbal. De kans op goed nieuws van Mark Rutte voor de voetbalwereld is 'zeer klein'.

Dat schrijft het ANP althans in een analyse. En niet alleen de roep van de burgemeesters om te stoppen wordt daarbij aangehaald. 'In andere sectoren zijn de maatschappelijke en economische belangen vele malen groter. Als premier Rutte dinsdag al kleine cadeautjes mag uitdelen, dan staat het betaalde voetbal waarschijnlijk niet vooraan', schrijft het persbureau.

Daarnaast krijgt het kabinet een probleem met veel gemeentes als het toch maatregelen neemt om een hervatting mogelijk te maken. Dat de Nederlandse topclubs, Ajax, PSV, AZ, gezamenlijk uitspraken dat ze willen stoppen met de competitie, helpt daar vermoedelijk ook niet bij.

De kans is groot dat er vrijdag uitsluitsel komt voor de Eredivisie: hoewel de persconferentie van Mark Rutte dinsdagavond al is, staat er voor aanstaande donderdag nog een belangrijk overleg van de UEFA met alle lidstaten gepland. Vrijdag zitten alle Nederlandse clubs dan weer om tafel, vermoedelijk wordt dan pas een volgende of zelfs definitieve keuze gemaakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen