El Ahmadi blikt terug naar 2010: "Wedstrijd niet laten lopen"

20 april 2020, 09:29

Karim El Ahmadi heeft een boekje opengedaan over het kampioenschap van FC Twente in 2010: de toenmalig voetballer van Feyenoord stond op het veld toen de Tukkers wonnen van de Rotterdammers. Er werd gesteld – en destijds door de Feyenoord-fans gevraagd in de week daarvoor – dat Feyenoord de wedstrijd zou hebben laten lopen, om zo een titel van Ajax te voorkomen. Onwaar, zo blikt El Ahmadi terug. 

"Hierbij verklaar ik voor eens en altijd: 'Wij hebben toen de wedstrijd echt niet bewust laten lopen'. Elke voetballer die op een veld staat wil goed spelen. Wij zijn ook nog eens profs, die voor een premie voetballen", stelt El Ahmadi duidelijk tegenover TC/Tubantia. "Het was alleen geen gewone competitiewedstrijd, dat moet ik wel toegeven. Zeker niet voor mij als Enschedese jongen en als speler die bij FC Twente is opgegroeid. Ik voelde wel een bepaalde druk, die anders was dan gewone druk. Wat voor Feyenoord een rol speelde, was dat we de week erop nog de bekerfinale moesten spelen tegen Ajax. Dan geeft zo'n wedstrijd ervoor, waarin er voor ons niets meer op het spel stond, wel een ander gevoel."

Lees ookDe Vrij: "Niet gekomen met idee om te verliezen"

Door de 2-0 zege door goals van Blaise NKufo en Miroslav Stoch, kon FC Twente een week later kampioen worden op bezoek bij NAC Breda. Ajax volgde de Tukkers op één punt afstand. "Vergeet niet dat Twente bovenaan stond, en dat was niet voor niets. Normaal gesproken zouden ze voor eigen publiek sowieso van ons moeten winnen", zei de middenvelder, die wel erkent dat de Feyenoord-fans een nederlaag eisten tegen FC Twente. "Kun je je het voorstellen? Hopen dat je eigen club verliest? Bij de goals van Twente juichte ook het gehele uitvak. Dit was de meest vreemde wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. In de aanloop naar de wedstrijd kreeg ik talloze berichtjes om zondag niet mijn best te doen. De meeste kwamen niet eens vanuit Twente, maar van verstokte Feyenoorders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen