Spoorboekje: persconferentie Rutte en verhaal over FC Andorra

21 april 2020, 07:00   Bijgewerkt: 20 april 2020, 23:11

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 21 april.

Nieuws

Persconferentie Rutte

Krijgt het Eredivisie-voetbal dit seizoen nog een vervolg of kan er een streep onder het seizoen? Premier Mark Rutte geeft vanavond een persconferentie. Daarin wordt onder andere een verbod op evenementen tot september of oktober verwacht. Hieronder valt ook het betaald voetbal. De vraag is of wedstrijden wel zonder publiek gespeeld mogen worden. Het antwoord daarop is cruciaal van wat er gebeurt met de Eredivisie en Eerste Divisie.

Verwachting: pas in najaar wordt in Nederland weer gevoetbald

Specials

FC Andorra: het speeltje van Pique wil stapvoets naar La Liga

Het kopen van een promotie zou in elk land voor op zijn minst veel ophef zorgen. FC Barcelona-verdediger Gerard Pique deed het echter in juli 2019. De Spanjaard is eigenaar van FC Andorra, een club die dankzij de financiële inspanningen van Pique bezig is aan een opvallende opmars in het Spaanse voetbal. Door de coronacrisis stokt het voorlopig met een subtoppositie op het derde niveau van Spanje, maar Pique en enkele voormalig voetballers willen meer bereiken met het tot voor kort volkomen onbekende clubje.

Voetbal op tv

09.00 uur: Classic Match: Borussia Dortmund - Schalke 04 (2009/10), FOX Sports 1, flashback

20.30 uur: De Zolder van El Sierd (deel 1), Ziggo Sport, tv-programma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen