Koolwijk wil naar Nederland en verlaat AS Trencín

20 april 2020 – Ryan Koolwijk (34, op archiefbeeld) heeft per direct afscheid genomen van AS Trencín. De middenvelder wilde graag terugkeren naar Nederland en besloot daarom om zijn contract te laten ontbinden. 'Na een lastige periode zonder voetbal in Slowakije, heb ik mijn contract laten ontbinden', schrijft hij. Zijn verbintenis liep nog tot en met komende zomer.

Koolwijk wil naar Nederland en verlaat AS Trencín

Op zijn Linkedin-account maakt hij melding van zijn 'transfer'. 'Geen voetbal, trainen zonder doel, hele dagen binnen zitten, huilende kids aan de telefoon die je missen en door de corona niet even snel heen en weer te kunnen, waren voor mij redenen om ervoor te kiezen om lekker terug te gaan naar mijn gezin', schrijft Koolwijk over zijn beslissing.

Een alternatief heeft hij nog niet achter de hand, wel is hij opgelucht om terug te mogen naar Nederland. 'Ik stelde mezelf steeds vaker de vraag wat ik hier deed', aldus Koolwijk, die tot en met de coronastop wel een vaste kracht was bij AS Trencín, dat op een teleurstellende zevende plaats verkeert in de Slowaakse competitie. In twintig duels kwam hij tot twee goals en evenveel assists.

Koolwijk stapte vorig jaar transfervrij over, nadat hij met Excelsior was gedegradeerd. Het was zijn tweede periode bij AS Trencín. Eerder kwam hij uit voor FC Dordrecht, NEC en dus Excelsior.

Eredivisie

gerelateerd