AZ bindt keeperstrainer Szénási voor de jeugdopleiding

20 april 2020, 14:10

AZ heeft het contract van Bela Szénási met een jaar verlengd. De voormalig doelman werkt in de jeugdopleiding van de Alkmaarders en blijft daarin dus actief. Hij gaat fulltime aan de slag met het keepersprogramma en gaat dat anders dan voorheen voor alle teams doen.

Dat maakt AZ bekend op de clubsite. "Het AFAS Trainingscomplex is een mooie, inspirerende omgeving waarin je continu geprikkeld wordt", aldus Szénási over zijn contractverlenging. "Iedereen bij deze club zet zich dagelijks in om nog beter te presteren dan de dag ervoor en staat open voor nieuwe ideeën. In dat streven naar innovatie is AZ onderscheidend, net als met de heldere visie op talent en opleiden. Dat maakt dit een heel sterke leeromgeving, waarvan ik graag onderdeel blijf uitmaken."

Zijn rol wordt bovendien uitgebreid: tot dusver had hij alleen de oudere teams onder zijn hoede, maar dat worden alle keepers. "Het idee is dat we keepers op het veld meer in een wedstrijdomgeving gaan trainen", legt hij uit. "Wij denken dat de actie van de keeper altijd afhankelijk is van zijn omgeving, zoals de ruimte, de tegenstander, zijn medespelers en de bal. In lijn met onze visie gaan we dus meer inzetten op 'de juiste' herhalingen."

Eerder verbond AZ al Jan Sierksma, Dico Blei, Dijar Kasim, Dennis Zwagerman, Nick van der Velden, Tim Roest en Michael van Zijtveld aan zich voor de jeugdopleiding komend seizoen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen