Meer depressieve gevoelens en angst bij (vrouwelijke) voetballers

20 april 2020, 15:27

De uitbraak van de coronacrisis heeft gezorgd voor een verdubbeling van de depressieve gedachten en angstgevoelens onder (vrouwelijke) voetballers ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit een onderzoek van de FIFPro. Volgens de internationale spelersvakbond kampt dertien procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen met depressie-symptomen.

Bij angstgevoelens ligt dat percentage bij de mannen zelfs nog iets hoger en dat is zorgelijk, vertelt Vincent Gouttebarge, chief medical officer van de FIFPro. De coronastop speelt daar ongetwijfeld een grote rol in, aangezien het voor veel voetballers onzekerheid met zich meebrengt en ze opeens veelal thuiszitten. "Sommigen zullen niet goed in staat zijn om met deze veranderingen om te gaan en wij moedigen hen aan om hulp te zoeken bij een vertrouwenspersoon of een professional in de geestelijke gezondheidszorg", vertelt Gouttebarge.

Het onderzoek werd gehouden met spelers en speelsters Australië, België, Botswana, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Ierland, Malta, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Schotland, Zuid-Afrika, Zwitserland en de Verenigde Staten. Alle betrokken landen hebben te maken met het coronavirus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen