Woedende Van Damme krijgt nog 250.000 euro van Lokeren

20 april 2020, 15:12   Bijgewerkt: 21 april 2020, 00:14

Jelle Van Damme (op archiefbeeld) is boos op Sporting Lokeren. De verdediger kwam in 2019 naar de Belgische club, dat destijds grote ambities had. Na degradatie uit de hoogste afdeling en vervolgens ook de laatste plaats in de tweede divisie, volgde maandag officieel een faillissement. De oud-Ajacied is woest op de beleidsbepalers, te meer omdat hij zijn tekengeld van 250.000 euro na anderhalf jaar nog altijd moet ontvangen.

Dat vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Sinds december werden we van het kastje naar de muur gestuurd. De omstandigheden waarin wij als spelers moesten presteren, dat had ik nog nooit meegemaakt in mijn leven", vertelt Van Damme. "Die financiële problemen begonnen al in november. Met alle respect: we spreken niet over een paar duizend euro, hé. Maar eigenlijk is dit voor de fans nog het allerergste. En voor die 400 jeugdspelertjes."

Voorzitter Louis de Vries (voormalig zaakwaarnemer in Nederland, red.) en sportief manager Eric Verhoeven hadden nooit een businessplan om een club te runnen", weet Van Damme. "Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen. Zo simpel is het. Kwaad? Ik ben heel kwaad. Ik hou me nog rustig en wil geen dingen zeggen die tegen mij gebruikt kunnen worden. Maar dit kunnen we niet zo laten", zei de verdediger, die een advocaat in de hand heeft genomen.

Een heel triest afscheid van zijn loopbaan hoeft dit nog niet per direct te betekenen. "Ik heb nog altijd zin in de voetballen. Ik mis het nu heel hard nu. Ik wil nog doorgaan, als er iets komt voor mij interessant is en waar ik honderd procent achtersta. Minimaal een jaar en enkel in de Pro League", aldus Van Damme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen