UEFA hoopt: "Beter om zonder fans te spelen dan niet"

20 april 2020, 16:12   Bijgewerkt: 20 april 2020, 19:15

De UEFA blijft hoopvol om de competities te voltooien. Op korte termijn zal de Europese bond dan ook geen streep zetten door het seizoen. Deze week heeft de UEFA twee keer een overleg met de 55 lidstaten. "Het is te vroeg om te zeggen dat we het seizoen niet kunnen voltooien. De impact daarvan zal enorm zijn", aldus voorzitter Aleksander Ceferin.

"We moeten beslissingen van autoriteiten accepteren en wachten totdat we kunnen spelen", zegt Ceferin tegen het Italiaanse Corriere della Sera. De UEFA ziet meerdere mogelijkheden om het seizoen af te maken. "We evalueren een reeks opties. Het zal wel moeilijk worden om in september of oktober te hervatten, dat zou te veel invloed hebben op de kalender voor volgend seizoen."

Lees ook: kans op uitspelen van de Eredivisie is 'zeer klein'

Ceferin geeft spelen achter gesloten deuren de voorkeur boven alles annuleren. "Het is beter om zonder fans te spelen, dan helemaal niet. Voetbal kan de vreugde terugbrengen die we zo hard nodig hebben, ook als de wedstrijden alleen op televisie te zien zijn. De maatregelen gelden voor een bepaalde periode. Na verloop van tijd is alles weer normaal en komen wedstrijden weer in volle stadions. Daar ben ik zeker van."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen