Domenech wil tijdstraf in plaats van gele kaart

2 juli 2006, 17:34

De Franse bondscoach Raymond Domenech pleit voor een revolutie in het voetbal. De trainer vindt dat gele kaarten moeten worden vervangen door tijdstraffen, zodat spelers niet het risico lopen om complete wedstrijden te missen als gevolg van een schorsing. Domenech ziet liever dat spelers gedurende een wedstrijd vijf minuten naar de kant moeten, dan dat ze een gele kaart krijgen.

"Het huidige systeem van gele kaarten vind ik niet goed", begint de Franse bondscoach zijn relaas. "In knock-outwedstrijden kan de verliezende partij veel harder en gemener spelen dan de winnende ploeg. De gele kaarten worden na het toernooi namelijk kwijtgescholen. Voor het winnende elftal telt dat niet. Zij moeten voorzichtig zijn met schorsingen in verband met het verdere verloop van het toernooi. Als je tijdstraffen uitdeelt, behandel je beide elftallen gelijk."

Frankrijk plaatste zich zaterdag voor de halve finale op het WK door Brazilië met 1-0 te verslaan. Maar liefst zes spelers staan met een gele kaart 'op scherp' voor de eventuele finale. Onder hen ook sterspeler Zinedine Zidane en routinier Lilian Thuram.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen