Lodeweges: "Al snel hoorde ik aan stem dat het echt Koeman was"

20 april 2020, 17:40   Bijgewerkt: 20 april 2020, 17:49

Dwight Lodeweges reageerde verrast toen hij werd benaderd voor het Nederlands elftal. "Ik kreeg een appje van Ronald Koeman, al dacht ik eerst dat iemand me in de maling nam", herinnert de huidge assistent-trainer van Oranje zich.

"Maar al snel hoorde ik aan zijn stem dat het echt Ronald Koeman was en hij vertelde dat hij een ervaren veldtrainer zocht", zegt Lodeweges tegen Omrop Fryslân. "Hij volgde me al langere tijd hoe ik met mijn ploegen speelde en blijkbaar was dat goed bevallen. Dat ik nu bij het Nederlands elftal zit voelt als een mooie beloning."

Een paar jaar eerder stond Lodeweges zelf aan het roer bij SC Cambuur en daarna bij sc Heerenveen. "Het nieuws dat ik naar Heerenveen zou gaan lekte eerder uit dan ik dacht. Ik weet nog dat Henk (de Jong, red.) zei, 'Dat gaat niet goed komen, dat wordt oorlog.' Maar ik was een beetje naïef en heb dat onderschat, met alle gevolgen van dien."

In zijn tweede seizoen als trainer van Heerenveen vertrok Lodeweges. Sportief draaide Heerenveen niet goed en dat lag voor een belangrijk deel aan het vertrek van Marten de Roon naar Atalanta. "Ik vond Marten heel belangrijk voor de ploeg en was echt teleurgesteld dat hij wegging. Ik dacht ook dat we het elftal in tact zouden laten. Hij had een optie in zijn contract en die zou gelicht worden, maar er waren wat strubbelingen en uiteindelijk ging hij weg. Ik vond toen dat Heerenveen qua kwaliteit door de ondergrens zakte. Dat bleek...."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen