Gisteren gemist: Ajax wil helpen, hervatting Bundesliga lonkt

21 april 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 20 april.

Verwachting: pas in najaar wordt in Nederland weer gevoetbald

Deze week wordt duidelijkheid verwacht over de Eredivisie en de Eerste Divisie. Morgen (dinsdag) geeft het kabinet een update over de coronamaatregelen, waarna de KNVB en de clubs hun besluiten kunnen nemen over het lopende seizoen. De verwachting is dat er voor 1 september in Nederland niet meer gevoetbald wordt. Ook niet achter gesloten deuren.

Woerts: Ajax wil clubs met grote geldproblemen helpen

Ajax is bereid clubs in directe liquiditeitsproblemen te helpen. Dat weet sportmarketeer Chris Woerts. "De meeste clubs drijven op wedstrijdbaten en dus gaat het om serieus geld. Er zullen clubs zijn die in de problemen komen", aldus Woerts.

Arsenal zet als eerste Engelse topclub mes in salarissen spelers

Arsenal gaat als eerste Engelse topclub salarisverlaging doorvoeren. De club heeft een akkoord bereikt met de spelers en technische staf, zo wordt gemeld via de officiële kanalen. Het betreft een verlaging van 12,5 procent op het totale jaarinkomen. Arsenal voerde moeizame onderhandelingen om dit gedaan te krijgen.

Hervatting Bundesliga komt in zicht, Ligue 1 prikt data

Een hervatting van het seizoen in Duitsland nadert. Volgens Markus Söder, minister-president van de deelstaat Beieren, is het mogelijk om over achttien dagen (9 mei) de bal weer te laten rollen. Dit moet achter gesloten deuren gebeuren. Ook de Ligue 1 heeft data geprikt.

Teijsse komt met schrik vrij: 'Val gebroken door een plat dak'

Yordi Teijsse komt met een schrik vrij na een val van het balkon. Volgens zijn club AFC - uitkomend in de Tweede Divisie - is de 27-jarige spits goed aanspreekbaar en aan de beterende hand. Teijsse zal voorlopig nog wel in het ziekenhuis moeten blijven voor behandelingen aan zijn verwondingen, die na de eerste onderzoeken lijken mee te vallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen