Drie scenario's voor Lokeren om door te gaan na faillissement

21 april 2020, 10:26   Bijgewerkt: 21 april 2020, 10:32

Het Belgische Sporting Lokeren van trainer Stijn Vreven werd maandag officieel failliet verklaard, toch zijn er nog enkele scenario's waarin de club alsnog kan voortbestaan. In twee van de drie scenario's betekent dat een fusie met een bestaande club, waarbij dat zelfs in het profvoetbal nog een optie lijkt.

Dat schrijft Sporza. De meest logische optie is een fusie met een amateurclub op een hoger niveau. In dat geval kan Lokeren op een redelijk niveau opnieuw beginnen, maar blijft de club wel bestaan. Sowieso mag Lokeren na failissement toetreden tot de amateurdivisies, maar als het niet fuseert, dan moet het instromen op het laagste niveau van België. Dat is dan ook het minst aannemelijke scenario.

Lees ookWoedende Van Damme krijgt nog 250.000 euro van Lokeren

Ook is er nog een kleine kans dat Lokeren behouden blijft voor het betaalde voetbal. Er wordt een optie geschetst om een fusie te beginnen met Waasland-Beveren, Kortrijk, Moeskroen of Roeselare. Door een fusie zou er één grotere Waalse club kunnen ontstaan. Beveren en Waasland zijn eerder ook al samengegaan tot één. Zakelijk gezien is die optie het interessant, maar zal bij de supporters wel het meest gevoelig liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen