Ono denkt niet aan stoppen: "Voetbal tot lichaam niet meer kan"

21 april 2020, 15:38

Feyenoord heeft een open sollicitatie uit opvallende hoek gekregen. Shinji Ono (40, op archiefbeeld) mag dan weliswaar op flinke leeftijd zijn, hij is voorlopig nog niet van plan om te stoppen met voetballen. "Mochten ze bij Feyenoord een ervaren middenvelder nodig hebben of over een tijdje een nieuwe trainer, dan stap ik gelijk in het vliegtuig."

Dat vertelt de Japanner tegenover VICE Sports. Ono is de enige Feyenoorder uit het succesvolle seizoen 2002/03 die nog actief is op de voetbalvelden en als het aan de middenvelder ligt, komt daar voorlopig geen verandering in. "Ik voetbal tot mijn lichaam niet meer kan. Maar ook als ik ben gestopt zal ik blijven voetballen. Ik hoop nog 60, 70 jaar elke dag even met bal een veldje op te gaan", vertelt Ono, die de 53-jarige Kazayoshi Miura als zijn voorbeeld ziet.

Lees ookVoetbalopa Miura (52) plakt er nog maar een jaartje aan vast

En op het moment dat Ono niet meer professioneel kan voetballen, wordt hij trainer, zo heeft hij reeds besloten. "Ik wil mijn kennis en ervaring met jongere generaties delen. Met een vriend heb ik al voetbalscholen geopend in Japan en Singapore", aldus Ono.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen