KNVB gaat niet alle verzoeken om promotie/degradatie voldoen

21 april 2020, 16:35

Niet alle amateurverenigingen die een verzoek hebben gedaan om te promoveren of degraderen zullen volgend seizoen ook daadwerkelijk op een hoger of lager niveau spelen. Een woordvoerder van de KNVB laat aan NU.nl weten dat een flink aantal clubs zal worden teleurgesteld. "In sommige situaties kunnen we open plekken invullen, maar we willen er geen onmogelijke puzzel van maken."

Nadat het amateurvoetbalseizoen nietig was verklaard, maakte de KNVB bekend dat clubs een verzoek mogen indienen om alsnog te promoveren of degraderen. "We krijgen best veel verzoeken", laat de woordvoerder weten. "Vooral van clubs die lager willen spelen, maar ook van een aantal teams die fors bovenaan stonden en hebben aangegeven graag te promoveren."

Veel verschuivingen zouden volgens de woordvoerder geen recht doen aan de beslissing om het amateurseizoen stop te zetten. Daarnaast kunnen dan scheve aantallen ontstaan. "In sommige situaties kunnen we open plekken invullen, maar we willen er geen onmogelijke puzzel van maken."

"Het seizoen is ten einde zonder eindstanden en dus eigenlijk niet gespeeld. Dan gaan we alleen kijken naar de uiterste gevallen", vervolgt de woordvoerder. "We willen niet het gevoel oproepen dat de mogelijkheid tot een verzoek een vrijbrief is voor clubs. We kunnen nu eenmaal niet aan iedereen die lager wil spelen gehoor geven, en ook niet aan alle clubs die hogerop willen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen