Rutte: "Cijfers hoopgevend, druk op zorg nog gigantisch hoog"

21 april 2020, 20:23

Een te snelle versoepeling van de coronamaatregelen zorgt voor te veel risico's. Daarom geldt er onder andere tot 1 september een verbod op het betaald voetbal. "De cijfers vanuit ziekenhuizen en ic's zijn hoopgevend, maar de druk op de zorg is nog steeds gigantisch hoog", zei premier Mark Rutte.

Het kabinet wil een piek van het virus hoe dan ook voorkomen. "Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf. Eerst de volksgezondheid, dan de rest", aldus Rutte. "We staan aan het begin van een nieuwe fase, het begin van de weg terug. Maar we zitten nog op het punt dat zich meer onzekerheden dan zekerheden voordoen. De kunst is dus dat we beginnen met afschalen van maatregelen die het minste risico opleveren."

Stekker kan uit Eredivisie: tot september verbod op evenementen

De meeste maatregelen blijven van kracht. Wel besloot de regering basisscholen vanaf 11 mei weer open te stellen. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd tot 12 jaar is het volgende week ook weer mogelijk om in teamverband te trainen. "Voorlopig blijft het bij trainen en onderlinge potjes. Officiële wedstrijden leiden tot reizen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen