PEC Zwolle blijft in Eredivisie: "Maar de vlag gaat nu echt niet uit"

21 april 2020, 20:30

PEC Zwolle behoudt zijn Eredivisie-status nu het lopende seizoen niet wordt afgemaakt. De Zwollenaren eindigen het seizoen als nummer vijftien, vlak boven de degradatiezone. "Maar de vlag gaat nu echt niet uit", aldus algemeen manager Jeroen van Leeuwen tegenover De Stentor.

Van Leeuwen vindt niet dat PEC Zwolle, dat evenveel punten heeft als nummer zestien Fortuna Sittard (26), ontsnapt is. "We hadden vertrouwen in een goede afloop en na de winterstop waren we ook goed op weg naar handhaving. Maar de vlag gaat nu echt niet uit. Daar is de situatie ook niet naar. We vinden het ook hartstikke jammer dat het op deze manier moet", zegt hij. "Een competitie draait om de eindstand. Die speel je dus om af te maken. Dit voelt dan ook, zoals onze aanvoerder Bram van Polen ook al zei, alsof je een spannend boek niet hebt uitgelezen."

Hoewel de polonaise in Zwolle niet wordt gelopen, is Van Leeuwen wel blij dat er nu duidelijkheid is. "Van de scenario's die er waren, is er namelijk één overgebleven. Maar we zien dit ook gewoon als een wijs besluit in relatie tot alles wat er om ons heen gebeurt. Dit is een helder signaal van het RIVM, dat we moeten respecteren en waar we ons bij neer zullen moeten leggen."

Lees ook: PEC-voorzitter: "We moeten een pas op de plaats maken"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen