'PSV mag hopen op CL: UEFA-ranking optioneel als verdeelsleutel'

22 april 2020, 09:42

De UEFA-ranking is een van de opties om op basis daarvan de Europese tickets te verdelen. Dat melden media uit België. Het is de bedoeling dat de UEFA morgen (donderdag) een besluit neemt over hoe om te gaan met competities die niet afgemaakt kunnen worden. Sinds gisteren is Nederland daar één van en ook de Belgen willen de stekker uit hun competitie trekken.

Bonden zullen onder andere een ei moeten leggen over welke clubs volgend seizoen meedoen aan de Champions League en de Europa League. Een optie is om de UEFA-ranking als lijdend voorwerp te nemen in plaats van de huidige ranglijst van dit seizoen. Het Nieuwsblad heeft bevestigd gekregen dat dit een van de mogelijke scenario's is die de UEFA overweegt. Volgens Het Laatste Nieuws dringen verschillende bonden aan om de UEFA-ranglijst als verdeelsleutel te nemen. Andere landen zijn weer tegen. Mehdi Bayat, de Belgische bondsvoorzitter, acht de kans klein dat de UEFA hiervoor kiest. Echter sluit hij het ook niet uit.

PSV voorronde CL

Voor Nederland betekent dit dat Ajax de Champions League ingaat en PSV zich mag melden in het kwalificatietoernooi van het miljardenbal. Europa League-ticets zouden naar AZ en Feyenoord gaan. Het derde ticket wordt in dit geval voer voor discussie. Vitesse, FC Utrecht, FC Groningen, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles delen de Nederlandse vijfde plaats op de ranking. In België zou de situatie nog merkwaardiger worden. Koploper Club Brugge is in dit scenario veroordeeld tot de Europa League en nummer acht Anderlecht gaat de voorronde van de Champions League in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen