FC Volendam oppert loting als optie voor promotie/degradatie

22 april 2020, 10:39   Bijgewerkt: 22 april 2020, 11:02

De stekker uit het seizoen betekent ook geen play-offs om promotie. Als periodekampioen hadden FC Volendam en NAC Breda zich al verzekerd voor het seizoenstoetje. Keje Molenaar stuurde als directeur externe betrekkingen van Volendam een uitgebreide mail naar de KNVB. Eén van de dingen die de club oppert als alternatief, is loten om promotie/degradatie te bepalen.

"Nu de competitie van overheidswege voortijdig wordt afgebroken, is het reglementair meest logische scenario dat de competities worden geschrapt en alle clubs in september opnieuw beginnen in dezelfde vorm als in de jaargang 2019/2020", zegt Molenaar tegen De Telegraaf. "Dat betekent dat er géén kampioen is, en géén degradanten en promovendi zijn. Simpel en overzichtelijk."

Mocht de KNVB anders besluiten, dan wil Volendam dat ook rekening gehouden wordt met hen als periodewinnaar. Volgens Molenaar staan de regels niet toe om bij een niet uitgespeelde competitie wél rechten toe te kennen aan de nummers één en twee van de Eerste Divisie en niet aan periodekampioenen. In dat geval verwacht hij een juridische of reglementaire motivering van dat eventuele besluit.

Molenaar schuift een opvallend alternatief naar voren, wat voor Volendam aanvaardbaar is: loten met NAC en Eredivisie-hekkensluiter RKC om te bepalen wie zich met SC Cambuur en De Graafschap in de Eredivisie meldt. "Dat geeft RKC in ieder geval nog een kans, terwijl die kans normaal gesproken reeds was verkeken, een sportief wonder uitgezonderd. NAC en FC Volendam worden op deze wijze beloond met een kans op promotie, die zij op sportieve gronden hebben afgedwongen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen